Chateau Miranda

Chateau Miranda (Noisy)

Dit prachtige verlaten kasteel in Belgie in de buurt van de grens met Luxemburg hadden we al een tijdje op het oog als Locatie.
Door vele andere bezigheden werd deze locatie helaas aan de kant gezet.

Tot we eindelijk wat tijd hadden en besloten met de groep deze locatie te bezoeken.

Gezellig met z'n allen afgereisd maar aangekomen in de buurt konden we het kasteel niet vinden.
Via de mobiele telefoon de gegevens een paar keer nagekeken op gps maar noppes.

We hadden wel het gevoel dat we in de buurt waren maar in het donker was het toch moeilijk te vinden en de gps zat er wat graden naast.
Onverrichter zaken maar weer naar huis gegaan.

Na wat meer zoekwerk en voorbereiding was het een aantal weken later weer zover.
Aschwin Brenda en Maartje reisden opnieuw af naar de bergen.

Na een behoorlijke reistijd en na het maken van enkele lange sluitertijd foto's was het dan eindelijk zover!! Midden in de nacht het prachtige verlaten Chateau Miranda betreden.

Het kasteel is gebouwd in 1866 en ontworpen door de Engelse architect Milner. Het kasteel heeft verschillende taken gehad en staat ook wel bekend als Château de Noisy of Home de Noisy wat de naam was toen het als weeshuis diende.Tijdens de Franse Revolutie verliet de Familie Liedekerke-Beaufort het Kasteel van Veves om te gaan wonen in een nabijgelegen boerderij. Na de revolutie gaf de familie in 1886 opdracht aan de Engelse architect Milner om vlak naast deze boerderij een kasteel te ontwerpen als zomerverblijf. Tot en met de Tweede Wereldoorlog bleef het kasteel bewoond door de familie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel door de NMBS gebruikt als kindertehuis en vanaf ongeveer 1980 werd het gebruikt voor buitensportactiviteiten voor kinderen. Sinds 1991 staat het kasteel leeg. Nadat het kasteel leeg kwam te staan raakte het snel in verval. Anno 2009 zijn alle 500 ruiten in het kasteel gesneuveld en zijn in sommige delen van het gebouw complete trappenhuizen naar beneden gestort. De gemeente Celles heeft al enkele malen een bod gedaan om het kasteel en de grond over te nemen maar de familie wil tot op heden nog geen afstand doen van het kasteel.

Vele Ghosthunters beweren dat ze er zijn geweest maar meer dan een foto van internet hebben ze niet.
Ook beweren ze allemaal dat er op deze locatie helemaal niks van paranormale activiteit te vinden is.
Wij zijn van mening dat er wel degelijk dingen te vinden zijn op deze locatie en eind 2009 is deze locatie ook gebruikt om de nieuwste 'Het Huis Anubis Film' ( Anubis en de Wraak van Arghus) op te nemen waarin dit SPOOK kasteel in vele shots te zien is.

Als afsluiting op deze mooie locatie hebben we op een aanwezig schoolbord ons webadres achtergelaten en hebben we de klokken in de grote toren op kwart over 10 gezet.

We vragen ons af hoe lang de klok op dit tijdstip zal blijven staan

Als de gelegenheid zich nog eens voordoet zullen we zeker met een voltallig team afreizen naar deze prachtige locatie.