Sint Anna ter Muiden

Door Team Ghosthunting Nederland

Zondag 8 mei 2011 gingen we op verzoek van een studente Journalistiek mee naar het oude klooster Sint Anna ter Muiden in Sluis. Zij mocht zelf een onderwerp kiezen. Ze had gekozen voor het onderzoeken van oude panden en had ons daarvoor benaderd.

Verschillende mensen van het team zijn hierheen geweest.
De buitenkant van het gebouw was indrukwekkend en imposant, maar de binnenkant was een rommeltje zoals we het vaak aantreffen. Veel graffiti, achtergelaten troep en vernielingen. Voor ons niets nieuws, dat zien we in de meeste verlaten oude panden. Jammer, maar je kunt er niets tegen doen.

Mario was op gegeven moment buiten aan het rondkijken, en merkte een geest op. Hij ging er achteraan en maakte ondertussen steeds foto's in de hoop dat hij de geest kon vastleggen. Op gegeven moment ging de geest tussen de bomen uit bij de auto's en daar in de open ruimte maakte Mario nog een paar foto's en daar op de plek waar Mario de geest had gezien, stond een grote orb op de foto! Mario was wel een beetje verbaasd, want hij heeft in principe niets met orbs.

Jessica was in de kapel bezig met de EMF-meter en had op gegeven moment wat gevonden. Pieter zag dat het een non was, en zag haar wegvluchten door de muur. Net op dat moment werd buiten die muur een foto genomen.

Foto's: © Ghosthunting Nederland.

Pieter had nog een paar EVP-recorders weggezet en hoorde achteraf op een van de recorders duidelijk het woord POEP Sealed. Het was een mannenstem en opgenomen in een van de oude stallen. Wat dit te betekenen had, weten we niet.

Het was op zich een leuke locatie, niet echt spectaculair, maar we hebben een paar waarnemingen vastgelegd waar we al weer heel blij mee zijn.


Kijk hier naar de fotoserie