BNN tv-programma 'Je zal het maar zijn'


BNN1

Het was al weer even geleden dat  Maartje van BNN voor de eerste keer contact had gelegd met de PR van ons team. We waren door hen benaderd voor het programma “Je zal het maar zijn” met Sophie Hilbrand.

Het was vrijdag 7 Oktober in de avond zo tegen een uur of zes toen Aschwin en Pieter richting hun cliënt in Eindhoven vertrokken. Daar zouden ze hun gewoonlijke werkzaamheden gaan verrichten om dit koppel en hun 2 honden van een probleem met geestactiviteit af te helpen . Het team van BNN zou hen daar ontmoeten en met camera hun bevindingen en het onderzoek volgen.

Ze overlegden de situatie en de werkwijze en gingen aan de slag. Al vrij snel zag Aschwin, en Pieter daarna ook, een geestverschijning van een kat! Jawel je leest het goed! Een kat. Dus dat werd overlegd met de cliënten en die vertelden nooit een kat te hebben gehad. Nadat ze de kat aan de bewoners hadden omschreven werd het duidelijk. De man des huizes was regelmatig voor vrienden en familie degene die het huisdier voor de laatste keer naar de dierenarts bracht. Alleen was in dit geval de kat dus als geest mee teruggegaan. Gelukkig is het Aschwin gelukt om met de Flir camera de kat op de thermische foto te krijgen. Leuke afsluiting van een geslaagde avond.

Ook de bewoners, die we nog steeds erg dankbaar zijn voor hun medewerking, vonden het een hele ervaring. Zeker toen de recent overleden oma ook nog aan bod kwam met een  “boodschap” waar ze veel in herkenden.

Zaterdag de 8e , we gaan verder met de opnames voor het programma, het is net na half 3 als de filmploeg weer arriveert. En niet veel later was ook Sophie weer van de partij. We zouden opnames maken van de overige werkzaamheden die er nog gedaan werden.  Er was een telefoongesprek van de Astro-lijn. Er waren opnames van wat uitleg en een gesprek met Sophie. Ergens tegen half 4 kwam Aschwin aan bij Pieter in Rucphen, zodat de laatste hand gelegd kon worden aan het testen en afstemmen van de apparatuur. Want tja, als dat niet werkt sta je toch een beetje voor joker tijdens zo’n opname. Al met al ging dat vlot en tegen 6 uur arriveerden de rest van de teamleden ook.

Zo konden we na een snelle hap, vertrekken richting Fort Altena bij Werkendam. Daar stond de Crew al te wachten op onze komst. Kort werden we door de beheerster van het fort rondgeleid en vonden we de perfecte ruimte voor ons onderzoek. Een onderzoek wat er eigenlijk vooral voor diende om te kunnen laten zien hoe we dat doen en hoe dat er dan uit ziet. Het was dus niet zo dat we al wisten dat er geestactiviteit was daar. Al hebben we (gelukkig) wel 2 aanwezige geesten kunnen traceren.

We stelden de apparatuur op en begonnen met het onderzoek. Gaandeweg liep Sophie mee en deed mee in een pendelsessie.

Daarbij communiceerde we met een verkeersslachtoffer. Deze man van rond de 35 was op slag dood geweest bij een ongeval vlak bij het fort. Een geest die daar al langer huisde had hem meegenomen naar het fort. Een merkwaardig verhaal dus, maar wel weer een teken dat het bijna nooit is wat je verwacht.

Al met al was het een erg leuke avond die té snel voorbij was.

Bekijk de uitzending hieronder.