ZuidWest TV

underconstruction

 

 

In september werden we benaderd door Marloes Lelieveld van Zuidwest tv. Ze had tot haar verbazing gezien, dat Ghosthunting Nederland in Hoogerheide gevestigd is.
Ze wilden heel graag een item maken over ons, en vroeg ons of we daaraan mee wilden werken. Het is hier de regionale tv, dus natuurlijk vonden we het leuk om mee te werken.

Maandag 7 november zijn er mensen naar de studio geweest om daar al opnames te maken voor het programma. De zaterdag erop, 12 november zouden we met het team naar een locatie gaan. De locatie was eigenlijk al geregeld, maar een paar dagen voordat de opnames zouden plaatsvinden, werden we afgebeld.
Er waren mensen die het té gevaarlijk vonden, dus het hele verhaal kon niet doorgaan.

Mede door de inzet van Pieter, is het allemaal toch nog goed gekomen, en gingen we zaterdag op pad naar Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat.
We kwamen daar aan rond 20.30u, de filmploeg was er nog niet, en wij zijn met het team een rondje gaan maken over het terrein. We keken elkaar echt zo aan van, wat doen we hier.... Heel het terrein stond volgebouwd met vakantiehuisjes en caravans, en het fort zelf was omgetoverd in een horecagelegenheid.
We kregen een rondleiding door het gebouw, wat buiten de horeca ingericht was als galerie vol met kunst. Maar ja, een andere locatie hadden we niet, dus we probeerden er toch maar het beste van te maken. We moeten wel zeggen, dat de eigenaren bijzonder gastvrij waren. We mochten overal komen, mits we niets zouden forceren... Wink

Na wat rond te hebben gelopen pikten leden van het team, toch wel de nodige activiteit op, en werden de camera’s op die plekken neergezet, waarvan ze dachten dat de meeste activiteit was. We namen onze intrek in de kleine bar, waar de laptops en beeldschermen werden neergezet. We hebben die avond echt verschillende dingen vastgelegd op film en foto. Al met al was het dus toch nog reuze meegevallen, en waren we eigenlijk wel verrast over deze locatie, die in eerste instantie niet echt wat leek voor ons.
Zuidwest TV heeft mooie opnames kunnen maken, en het is een leuke aflevering geworden.

De eigenaar heeft ons uitgenodigd om nog eens terug te komen als het minder druk zou zijn in de DonJon, het centrale deel van het fort!
Wie weet gaan we nog eens terug........


Een vrouwelijke entiteit op de FLIR....

Bekijk hier de uitzending.