Op deze pagina willen we jullie een overzicht geven van de apparatuur die wij gebruiken voor een onderzoek.We zijn in het bezit van meerdere Lasergrid pennen zoals ze over de hele wereld door bekende teams worden gebruikt.
De Lasergrid pennen worden gebruikt op plaatsen waar de normale 220volt lasergrids niet kunnen worden gebruikt of als aanvulling op het lasersysteem.


 

Video registratie (DVR & handapparatuur)

k

Om alles wat er op een locatie gebeurt te registreren hebben we een groot assortiment aan draadloze camera's met nachtzicht. (IR) en Full spectrum. Deze worden niet alleen bekeken/opgenomen vanaf een basis maar kunnen ook overal bekeken worden via onze ipad's en galaxy tabs. ook gebruiken wij een geavanceerd DVR Systeem en Pan tilt IR camera's. daardoor hebben we de gehele locatie continue in beeld. en worden er ook zonder onze aanwezigheid opname's gemaakt doordat we een tweetal 3G verbindingingen hebben met deze camera's.
Voor zeer grote locatie's  kunnen wij tot 64 camera's actief zetten om niets over het hoofd te zien.

spectrum-full

Waar de vaste camera's niet kunnen komen gebruiken we meerdere Sony harddisk camera's. Niet alleen zijn ze makkelijk dankzij de essentiele nightshot functie ook zijn ze erg handig dankzij de ingebouwde harde schijven zodat het bandjes wisselen tot het verleden behoord en kan er uren achter elkaar worden gefilmd. Sommige van onze camera's zijn hard/software matig aangepast zodat ze alleen het infrarood gebied filmen en sommige camera's zijn FULL spectrum, dit betekent dat ze naast het zichbare lichtgebied nog meer opnemen zoals ultra violet. (zie boven)
Deze camera's worden regelmatig uitgerust met externe ir lichtbronnen zodat het standaard zicht 20 tot 30 keer beter word.


 

EMF/emnf/esf Meters

Ghosthunting Nederland maakt gebruik van alle types EMF meters die verkrijgbaar zijn. Met deze meters worden Electro Magnetische Velden, Natuurlijke Magnetische Velden en Electrostatische Velden gemeten.
Alle gebruikte meters worden regelmatig ISO-gekalibreerd zodat de gemeten waardes zo min mogenlijk afwijken.
Een entiteit geeft vaak een licht magnetisch veld af waardoor deze gemeten kan worden en ook worden de meters gebruikt voor communicatie met entiteiten.


 

Thermografie

a320 front small-12012-10-02 14.25.37

Entiteiten zouden volgens de wetenschap de temperatuur kunnen beinvloeden.
Hiervoor heeft Ghosthunting Nederland Flir warmtebeeldcamera's om dit uitgebreid te testen. Daarnaast nemen we sinds kort ook thermografische videobeelden op en hebben wij speciaal voor dit doeleinde temperatuur loggers (SpiriTemp) ontwikkeld die om de 10 seconden temperatuur waardes vastleggen met een afwijking van minder dan 1 tiende graad.


 

 

Voor de onderlinge communicatie op locatie's gebruiken wij een serie  portofoons.
Deze zijn softwarematig aangepast en op frequentie beveiligd zodat alleen wij op het gekozen kanaal kunnen communiceren.
Voor kleinere locaties's hebben we ook wat kleinere portofoons van bv Topcom.


Natuurlijk kunnen wij onmogenlijk alle beschikbare apparatuur hier plaatsen.
Van simpele wichelroedes en pendels tot geigertellers om radioactieve straling te meten, Ghosthunting Nederland heeft het.